Ta körkort till motorcykel

Hos oss på Centrala Trafikskolan kan du ta körkort till motorcykel. Vi hjälper dig från start till mål och anpassar lektionerna efter dina behov. Det betyder att du kan komma till oss helt utan erfarenhet bakom styret eller om du har övat mycket hemma och bara vill få till det sista innan teoriprov och uppkörning.

Information om körkort till motorcykel

Kontakta oss vid intresse eller frågor

11 + 9 =

De enkla stegen till körkort

1. Körkortstillstånd

Innan du börjar övningsköra och påbörja din utbildning hos oss måste du ansöka om körkortstillstånd. För att göra detta måste du göra en synundersökning och ha korrekt ansökningshandlingar. Vi hjälper dig med detta. Sedan behandlar Transportstyrelsen detta och det brukar ta 1-2 veckor innan ditt körkortstillstånd är färdigt.

2. Övningskörning och introduktionsutbildning

För att kunna övningsköra privat måste du och den du skall övningsköra med gå en handledarutbildning. Läs mer här.

3. Teori- och körutbildning

Teoriutbildning

Efter att du valt paket eller betalat för separata tjänster genom oss får du tillgång till elevcentralen. Du kan antingen komma till oss och plugga teorin eller sitta hemma i lugn och ro. När du är redo för att börja övningsköra är det dags för körutbildningen.

Körutbildning

Vi planerar först körlektionerna tillsammans med dig.

Du övningskör parallelt med att du pluggar teori.

Din handledare får gärna vara med i bilen under körlektionerna.

4. Riskutbildning 1 & 2

Riskutbildning 1 handlar om alkohol, övriga droger, trötthet och riskfyllda beteenden i trafiken som är viktiga att ha med sig.

Riskutbildning 2 handlar om säkerhet i körning under särskilda förhållanden och denna utbildning görs i slutet, din trafiklärare kommer att berätta för dig när det är dags för riskutbildning 2. Riskutbildningen är giltig i 5 år efter att den är godkänd och både riskutbildning 1 och två måste vara godkända innan det är dags för teoriprov och körprov.

5. Kunskapsprov och körprov

(Även kallat uppkörning och uppskrivning) bokas på samma eller intilliggande dag. Skulle något av dessa prov inte bli godkända har du två månader på dig att göra ett omprov.

Våra körkortspaket för MC-körkort

4 körlektioner

Pris: 4 400 kr

8 lektioner

Pris: 8 800 kr

12 lektioner

Pris: 13 200 kr

Prisinformation

Syntest: 100kr

Introduktionsutbildning: 400:- per/person

Obligatorisk introduktionsutbildning

För att övningsköra privat måste du och den du skall övningsköra tillsammans med genomgå en handledarutbildning. Denna består av tre delar.

1. Körkortsutbildningens mål, reglar och övningskörning.

2. Planering och strukturering av övningskörning.

3. Trafiksäkerhet och miljö.

 

Vem kan bli handledare?

Din handledare måste vara minst 24 år och skall ha haft körkort av samma fordon i minst fem av de senaste tio åren. Om det skulle vara så att körkortet varit återkallat under denna tid finns det en risk att handledaren inte godkänns.

Efter slutförd utbildning rapporteras detta till Transportstyrelsen och när avgiften är betalad tar det i regel två veckor innan ni kan börja övningsköra hemma.